Cookie Consent by Free Privacy Policy website Movingo i SJ Biljettautomat och hos ombud | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Köp av Movingo i SJ Biljettautomat och hos SJ Movingoombud

Det går även att köpa Movingo 30-dagarsbiljett från SJs biljettautomater och SJ Movingoombud. Biljetten är då tvådelad. Den består av ett resekort som visas på SJ-tågen och en pappersbiljett som visas i lokaltrafiken samt på Mälartåg.

Du måste alltid ha med dig kortet och pappersbiljetten, då dessa två utgör giltigt färdbevis tillsammans. Har du ett SL Accesskort (det blå SL-kortet) kan du dessutom ladda SL spärröppnare på det för att öppna spärrarna om du ska resa inom SL-trafiken.

SLs nya gröna kort fungerar inte som spärröppnare och kan inte laddas i SJs biljettautomater eller SJ Movingoombud. Befintliga Movingoresenärer som vill resa med fysiskt Movingokort i SL-trafiken behöver därför behålla sitt blåa SL Accesskort. Det finns i dagsläget (hösten 2022) inga planer på att utveckla systemet för att kunna hantera SLs gröna kort.

Är du ny Movingoresenär som reser med fysiskt Movingo-kort i SL-trafiken behöver du visa din pappersbiljett i spärrkiosken. Det smidigaste sättet att resa med Movingo är med appbiljett. Appbiljetten fungerar i SLs spärrar.

Här finns SJs biljettautomater och Movingoombud

För att ladda en Movingo-biljett i SJs biljettautomat eller Movingoombud behöver du ett SJ Movingo-kort. Korten kan köpas hos SJ Movingo ombud. Här hittar du säljställen för Movingobiljetter. 

SLs spärröppnare  

Genom att ladda en spärröppnare på ett SL Access-kort tillsammans med din Movingo-biljett kan du öppna och passera SLs spärrar. Från den 10 maj 2022 säljs inte längre nya SL Access-kort hos SLs försäljningsombud. Du behöver därför använda ett befintligt SL Access-kort som spärröppnare.

SLs nya gröna kort fungerar inte som spärröppnare för Movingo.

Du laddar spärröppnaren på Access-kortet i samband med att du köper din Movingobiljett i automaten, alternativt laddar du på spärröppnare vid ett senare tillfälle om du inte har något SL Access-kort i samband med köpet.

Du kan alltså köpa och ladda Movingo på en ort där det finns SJ biljettautomat eller Movingoombud. Har du ett befintligt SL Accesskort i din ägo går du sedan till en SJ-automat och laddar spärröppnare på SL Access-kortet. Du kan också resa i SL-trafiken med enbart pappersbiljetten (observera att du måste ha pappersbiljetten, bara Access-kort med spärröppnare är inte en giltig biljett i SL-trafiken). 

Om du tappar bort eller får ditt SJ Movingokort stulet kan du kontakta SJ Kundservice för att spärra kortet. Förlorade kort eller pappersbiljetter ersätts inte.

Vill du ha en biljett du inte kan tappa bort rekommenderar vi att du köper Movingo som app-biljett hos Mälartåg eller SJ.


Relaterade Artiklar

studenter som pratar ombord på tåget

Hitta rätt Movingo för dig

Vilken Movingo passar dig bäst? Ta hjälp av våra resescenarier.

Läs mer om Movingo
Person som använder sin mobil utanför centralstaionen i Stockholm

Så köper du din Movingo

Du kan köpa din Movingobiljett på flera sätt. Här hittar du information och länkar till flera inköpsställen.

Se hur du köper Movingo periodbiljett
en kvinna som använder sin telefon på perrongen

Res smart med appen

Movingo-appen är enkel att använda och är anpassad för dig som pendlar med regionaltåg och lokaltrafik i Mälardalen.

Läs mer om Movingoappen