Aktuellt

Aktuellt

En del av Mälardalen

Mälardalen är stort och mångfacetterat. Det finns otroligt mycket att upptäcka och se. I våra tåg kan du få ta del av olika unika platser från vår region i konceptet En del av Mälardalen.

Varje tåg har sin unika plats som porträtteras av tre bilder. Vi har strävat efter att spegla en sann bild av Mälardalen. En inkluderande bild där alla kan identifiera sig. Upptäck Mälardalen ombord.

Fotograf Ulf Berglund

Ny tidtabell 15 december

Kollektivtrafiken byter tidtabell som vanligt i december och den nya tidtabellen börjar gälla söndagen den 15 december. Kom ihåg att göra en sökning på de nya avgångstiderna för att få information om de förändringar och justeringar som tidtabellen innehåller.

Sök din resa här

 

Region Express

På linjen Örebro-Eskilstuna-Stockholm införs Region Express.
En tur varje vardagsmorgon från Örebro C kl. 06.13. Tåget gör uppehåll i Arboga, Kungsör och ankommer Eskilstuna kl. 07.00. Därefter stannar tåget inte på mellanliggande stationer förrän ankomst till Stockholm Central kl. 07:47.

På eftermiddagen går en avgång från Stockholm kl. 16:13 direkt till Eskilstuna med ankomst kl. 16.59. Uppehåll görs därefter i Kungsör, Arboga och ankommer Örebro C kl 17.49.

Region Express förkortar restiden mellan Örebro-Stockholm från cirka 2 timmar till 1.36-1.40 timmar beroende på riktning.

Så fasas de nya tågen in

Vintern 2019-2020 – Svealandsbanan
Örebro-Eskilstuna-Stockholm (-Uppsala)
Vintern 2020 – Sörmlandspilen
Hallsberg-Katrineholm-Stockholm
Sommaren-hösten 2020 – Nyköpingsbanan
Norrköping-Nyköping-Stockholm
Hösten-vinter 2020–2021
Linköping-Norrköping-Katrineholm-Eskilstuna-Västerås-Sala