FRAMTIDENS REGIONALTÅG

Mälartåg har tagits fram för att passa pendlaren. De dubbeldäckade tågen är anpassade för hög bekvämlighet och komfort oavsett om du använder resan för arbete eller fritid.

 
 

Interiören i Mälartåg är modern och ljus med stora fönster och med en belysning som inte känns för stark utan är avkopplande och inbjudande vilket gör reseupplevelsen positiv. Inredningen är genomtänkt och smart, och det är enkelt att både arbeta eller vila på sin resa. För den som behöver riktig arbetsro eller en vilsam stund finns en lugn avdelning. Tågen har luftkonditionering samt ljuddämpande och halkfria mattor.

 
 
Varje tåg kommer att ha 333 fasta sittplatser med ställbara stolar av hög standard. Alla sittplatser har arbetsbord med tillgång till wifi, läslampor och eluttag. Förutom de fasta sittplatserna finns även 22 fällstolar.
 
 

I varje tåg finns också toaletter och utrymme för större bagage och cyklar. Sex cyklar kan tas med i mån av plats, och det går enkelt att fästa dem vid hållare i väggen så att man reser tryggt och säkert med sin cykel.

Alla entrédörrar har insteg i nivå med plattform och tågen uppfyller de senaste kraven på tillgänglighet.

 
 

Dokument för nedladdning

Tekniska specifikation och fordonsdata om Mälartåg (PDF)    Tekniska specifikation och fordonsdata om Mälartåg (PDF)

Enkel beskrivning av det nya tåget ER1 (PDF)    Enkel beskrivning av det nya tåget ER1 (PDF)