Cookie Consent by Free Privacy Policy website Fler avgångar med Mälartåg från 15 december | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Fler avgångar med Mälartåg från 15 december

Mälardalstrafik planerar att successivt utöka antalet avgångar med Mälartåg på flera sträckor från och med den 15 december 2024. Störst utökning blir det mellan Stockholm och Uppsala.

Tidtabellerna för 2025 börjar gälla från och med den 15 december. Den stora förändringen är att det blir fler avgångar med Mälartåg mellan Stockholm och Uppsala via Märsta och Knivsta, men det blir även utökad trafik på delsträckorna Eskilstuna-Västerås-Sala samt på linjen Norrköping-Nyköping-Stockholm.

Fler planerade avgångar på våra linjer från 15 december 2024

Nedan finns information om sträckorna där det planeras för fler avgångar med Mälartåg. På övriga delsträckor körs lika många avgångar 2025 som i dagens tidtabell.

Stockholm-Arlanda/Märsta-Knivsta-Uppsala

Totalt tillkommer 35 nya avgångar med Mälartåg på vardagar som kommer köra Stockholm-Märsta-Knivsta-Uppsala. På helgerna tillkommer 34 nya avgångar på sträckan.

Parallellt fortsätter vi att trafikera Arlanda varje timme genom vår linje Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Arlanda-Uppsala. Dessutom körs insatståg i rusningstid på vardagar via Märsta.

På sträckan Stockholm-Uppsala planeras det för halvtimmestrafik med totalt 80 avgångar på vardagar och 72 avgångar på helger, och under rusningstrafik på vardagar ännu tätare avgångar. Det motsvarar i stort trafiken som körs med Mälartåg och SJ Regional under 2024.

Nyköping- Norrköping 

Den första morgonavgången från Nyköping till Norrköping planeras åter köras med tåg i stället för med direktbuss som under 2024.

Nyköping-Stockholm 

Totalt tre nya avgångar på lördagar respektive fyra nya avgångar på söndagar planeras från och med våren 2025, fördelat över morgon, dag och kväll. Det innebär utökad timmestrafik under vissa tider på dygnet.

Västerås-Sala

Det planeras bli totalt sex nya avgångar på vardagar, i rusningstid som utökar halvtimmestrafiken och utökar antalet avgångar där du kan resa med tåg mellan Västerås och Uppsala utan byte i Sala. Merparten av avgångarna har körts med buss under 2024.

Eskilstuna-Västerås

Totalt tio nya tågavgångar planeras på vardagar, fördelat främst i rusningstid som utökar halvtimmestrafiken. Merparten av dessa avgångar har körts med buss under 2024.

På helger planeras det även för direktbussar mellan Eskilstuna-Västerås, som inte stannar i Kvicksund och Kolbäck, vilket innebär att tåg och buss tillsammans ger avgångar varje timme, på samma sätt som under 2024.

Kommande tidtabell för 2025

Mer detaljerad information om 2025 års tidtabell och avgångar kommer vid biljettsläppet under oktober.

 


Om Mälardalstrafik:

Mälardalstrafiks uppdrag är att, genom ett effektivt trafikutbud och attraktiva tjänster, bidra till ett sammanhållet transportsystem och en hållbar utveckling i en växande Stockholm-Mälarregion. Vi ansvarar för Mälartågs fem regionaltågslinjer och periodbiljetten Movingo. Bakom Mälardalstrafik står regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland.

Fakta om Mälartågs fordon

62 Mälartåg, 53 dubbeldäckare och 9 regionaltåg av modell Regina. Dubbeldäckarna har plats för sex cyklar, rullstolsplatser och barnvagnsutrymme, allergifri avdelning och lugn avdelning ombord på varje tågenhet.


Relaterade Artiklar

resenärer på perrongen intill ett mälartåg

Angående SJ:s beslut att sluta trafikera sträckan Stockholm-Uppsala

Under tisdagen den 27 augusti blev det offentligt att SJ kommer att sluta köra sina regionaltåg på sträckan Stockholm-Uppsala från och med den 15 december i år. Mälardalstrafiks avgångar med Mälartåg, som också trafikerar sträckan fortsätter att köra som vanligt.

Läs mer