Cookie Consent by Free Privacy Policy website Barn | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Medföljande barn

Sommarkampanj!

Mälartåg höjer åldersgränsen tillfälligt för medföljande barn – Ta med upp till två barn t.o.m. 11 år för 0 kr per betalande resenär under perioden 29 april - 20 augusti 2023.

Kampanjen gäller bara för enkelbiljetter sålda i våra egna kanaler; mälartåg.se och Mälartåg app. Kampanjen gäller inte för Movingobiljetter eller Mälartåg- eller Resplusbiljetter sålda via t ex SJs kanaler, för dessa gäller ordinarie åldersgräns till och med 6 år. 

Fler medföljande barn än två per betalande resenär, reser till rabatterat pris (ungdom/student).

Här hittar ni svar på vanliga frågor kring att resa med barn.

 

 

Efter kampanjen (från och med 21 aug 2023) återgår åldersgränsen för medföljande barn till ordinarie erbjudande, två barn till och med 6 år.

Resa på egen hand

Barn till och med 6 år får inte resa ensamma på våra tåg. Vårdnadshavare till äldre barn får själva bedöma om barnet klarar av att resa på själv. Barn som reser utan vuxensällskap ska kunna ansvara för sig själv under resan, även vid exempel en trafikstörning. 

Bekvämligheter ombord

  Wifi

      Eluttag vid sätena

    Plats för barnvagn

    Toalett med skötbord

Famlj vid bordsplatser på tåget

Ombord på tåget  

På tåget finns bland annat plats för att placera barnvagnar, större bagage samt en stor toalett med skötbord och en mindre toalett.

Barnvagnar

Barnvagnar ska placeras i Flexvagnen. Är det redan fullt på anvisad plats i kan man i mån av plats placera barnvagnen i vestibulen i samma vagn. I övriga vagnar finns det plats för en hopfälld barnvagn under bagagehyllorna på nedervåningarna.

 

Reseinspiration

east

Så köper du din biljett med Mälartåg

east

Så funkar det ombord

east

Vanliga frågor - Att resa med barn

east