Cookie Consent by Free Privacy Policy website Barn | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Medföljande barn

Sommarkampanj

Ta med upp till två barn t.o.m. 11 år för 0 kr per betalande resenär under perioden 27 maj - 18 augusti 2024!

För andra året i rad höjer vi åldersgränsen tillfälligt för medföljande barn från 6 till 11 år. Kampanjen gäller endast för enkelbiljetter köpta på mälartåg.se eller i Mälartåg-appen.

Observera att kampanjen inte omfattar Movingobiljetter eller biljetter som köpts via andra kanaler som t ex SJ, då ordinarie åldersgräns om 6 år gäller.

För fler än två medföljande barn per betalande resenär erbjuds rabatterat pris för ungdomar/studenter, oavsett var biljetten köpts.

Här hittar du svar på vanliga frågor kring att resa med barn.

Resa på egen hand

Barn till och med 6 år får inte resa ensamma på våra tåg. Vårdnadshavare till äldre barn får själva bedöma om barnet klarar av att resa på själv. Barn som reser utan vuxensällskap ska kunna ansvara för sig själv under resan, även vid exempel en trafikstörning. 

Medföljande barn

Mellan 27 maj - 18 augusti får du som köpt en enkelbiljett i våra kanaler ta med dig upp till två barn t.o.m 11 år för 0 kr. Efter kampanjperioden återgår vi till ordinarie erbjudande där du som reser med Mälartåg alltid får ta med dig upp till två barn till och med 6 år per betalande resenär.

Vid resa med enkelbiljetter köpta i externa kanaler samt med periodbiljetten Movingo gäller den ordinarie åldersgränsen om två barn till och med 6 år.

Fler medföljande barn än två per betalande resenär, reser till rabatterat pris (ungdom/student), oavsett var du köpt din biljett.

Bekvämligheter ombord

  Wifi

      Eluttag vid sätena

    Plats för barnvagn

    Toalett med skötbord

Famlj vid bordsplatser på tåget

Ombord på tåget  

På tåget finns bland annat plats för att placera barnvagnar, större bagage samt en stor toalett med skötbord och en mindre toalett.

Barnvagnar

Barnvagnar ska placeras i Flexvagnen. Är det redan fullt på anvisad plats kan man i mån av plats placera barnvagnen i vestibulen i samma vagn. I övriga vagnar finns det plats för en hopfälld barnvagn under bagagehyllorna på nedervåningarna. På uppmaning av ombordpersonal ska barnvagn fällas ihop och förvaras på avsedd plats.

 

Reseinspiration

Reseinspiration

Så köper du din biljett med Mälartåg

Så köper du din biljett med Mälartåg

Så funkar det ombord

Så funkar det ombord

Vanliga frågor - Att resa med barn

Vanliga frågor - Att resa med barn