Cookie Consent by Free Privacy Policy website Alla senaste nyheter | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Alla senaste nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna utifrån när de publicerades.

Banarbete påverkar sträckan Strängnäs-Eskilstuna lördag 26 november till söndag 27 november

På grund av banarbete är tågtrafiken avstängd mellan Strängnäs och Eskilstuna från lördag 26 november kl. 12:00 till söndag 27 november kl. 12:00. Under lördagen öppnas spåren tillfälligt för trafik klockan 13:30 – 16:35. Buss ersätter på sträckan Strängnäs – Eskilstuna i båda riktningar. Tänk på att din restid blir längre än vanligt.

Se detaljer och tidtabell för ersättningsbussar Strängnäs-Eskilstuna
image

Fortsatt besvärligt väderläge kan orsaka inställda avgångar

Det fortsatt besvärliga väderläget i delar av Stockholm-Mälardalen gör att Trafikverket ber alla tågoperatörer i området att dra ner på trafiken även under tisdagen den 22 november. Avgångar ställs in planerat.

Läs mer
Tre fåglar som flyger framför en björkskog på vintern - illustration

Ny tidtabell från den 11 december

Nu kan du planera och köpa din resa med Mälartåg från den 11 december. Den nya tidtabellen för 2023 innebär förändringar på vissa sträckor, medan trafiken är oförändrad på andra. Detta görs för att skapa stabilitet och förutsägbarhet i tågtrafiken.

Läs mer om förändringarna i tidtabellen
Två personer som arbetar på spårområdet

Bussar ersätter tågtrafik mellan Sala och Västerås 3 - 21 oktober

Samtliga tåg mellan Sala - Västerås och omvänt är inställda måndag till fredag kl. 08:30 – 15:30 den 3 till 21 oktober. Tågtrafiken ersätts av bussar i båda riktningar.

Läs mer om ersättningsbussar för Sala - Västerås
image

Ändrad tågtrafik söder om Stockholm 17-18 och 24-25 sept

Två större banarbeten påverkar Mälartågs trafik söder om Stockholm, mellan Flemingsberg och Flen, under kommande helger, 17-18 september och 24-25 september.

Läs mer
image

Banarbete Gnesta-Flen under helger i september

Banarbetet vid Gnesta-Flen fortsätter under helgerna 16-18 september och 23-25 september. Alla Mälartåg är inställda och ersätts med buss på sträckan Stockholm C - Flen på linjen Stockholm-Katrineholm-Hallsberg.

Läs mer
image

Ersättningsbussar trafikerar Västerås-Sala

På grund av omfattande skador på signalsystemet vid Tillberga norr om Västerås är samtliga tåg inställda mellan Västerås och Sala. Till dess att felet är åtgärdat trafikerar ersättningsbussar sträckan i båda riktningarna.  

Läs mer
image

Nya tågtider från den 15 augusti

Från den 15 augusti upphörde sommartrafiken och tågen rullar tätare igen. På grund av personalbrist, främst lokförare, kommer det på vissa sträckor att vara en del minskning av trafiken under vardagar i höst. Därför är det en bra idé att hålla extra koll på tidtabellen.

Läs mer
image

Tåg ersätts med buss Skutskär-Gävle 7 aug

Söndagen den 7 augusti är alla Mälartåg inställda mellan Gävle och Skutskär till följd av ett planerat banarbete på linjen Uppsala-Gävle. Ersättningsbussar sätts in på delsträckan och avgår från Gävle ca 30 minuter före ordinarie avgångstid. Måndagens trafik påverkas inte av banarbetet.

Läs mer
image

Sommartrafik från och med 13 juni

Från 13 juni rullar Mälartåg i sommartrafik. Olika sträckor påverkas i olika omfattning och olika perioder, och det kan vara en god idé att hålla extra koll på tidtabellen.

Läs mer
image

Avstängning mellan Stockholm C och Uppsala i pingsthelgen

Tågen är inställda mellan Stockholm Central och Uppsala, i bägge riktningar, från och med lördag 4/6 till och med måndag 6/6 på grund av ett banarbete som Trafikverket utför. Tågen ersätts med buss på den inställda sträckan.

Läs mer
image

Res med Interrail på Mälartåg

Om du ska tågluffa i sommar reser du kostnadsfritt på Mälartåg på din ut- och hemresa genom Sverige med ditt Interrailkort.

Läs mer
image

Avstängning Linköping - Norrköping 26–29 Maj

På grund av ett planerat banarbete i Norrköping kommer flertalet Mälartåg vara inställda mellan Norrköping och Linköping omkring Kristi himmelsfärd helgen. Arbetet pågår från och med torsdag 26/5 kl. 18:00 till och med söndag 29/5 kl. 07:00.

Läs mer
image

Upptåget nu en del av Mälartåg

Från den 12 juni blev Upptågets linjer Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala en del av Mälartåg och bytte namn. Men mycket annat blir sig likt för UL:s resenärer.

Läs mer

Var uppmärksam på din resa med Mälartåg 31 mars till 4 april

På grund av ett akut banarbete mellan Gnesta och Flen kommer trafiken att förändras på olika sätt för dig som reser mellan Hallsberg – Stockholm, Linköping-Sala och Norrköping-Nyköping-Stockholm torsdag 31 mars till måndag 4 april. Planerar du att resa på dessa linjer under denna period behöver du vara extra uppmärksam. Reser du en längre sträcka som inkluderar byte till ett annat tåg kan du behöva välja en tidigare avgång med Mälartåg för att inte missa ditt byte.

Läs mer
Två personer som arbetar på spårområdet

Trafikändringar förbi Södertälje helgerna v. 12 och 13

På grund av ett planerat banarbete kan tågen inte stanna vid Södertälje syd övre under helgerna 26–27 mars och 2–3 april.

Läs mer
image

Buss ersätter tågen Knivsta – Uppsala helgen 12-13 mars

Tågtrafiken är avstängd mellan Knivsta och Uppsala från natt mot lördag 12 mars kl. 01:10 till och med måndag morgon 14 mars kl. 04:10 på grund av ett planerat brobygge vid Knivsta station.

Läs mer
image

Mälartåg återgår till ordinarie trafik från 21 februari

Från och med måndag den 21 februari körs Mälartågs trafik åter enligt ordinarie tidtabell på vardagar efter en tid då tidtabellen varit ändrad och utglesad till följd av många sjukskrivna lokförare och tågvärdar.

Läs mer
image

Var uppmärksam på trafikläget för din resa

Den fortsatta smittspridningen av Covid-19 i samhället har lett till att många lokförare och tågvärdar hos MTR, som är trafikoperatör för Mälartågs linjer, är sjukskrivna. Under perioden 13 januari–18 februari glesas därför trafiken ut under vardagar för att kunna leverera en mer förutsägbar tidtabell.

Läs mer
image

Res med omtanke

Hjälp oss göra resan trygg och säker. Välj gärna avgång utanför rusningstid, håll avstånd – och bär munskydd när många reser tillsammans.

Trygga tips inför resan
Frida Ukmar står på en plattform, ett tåg åker fram i bakgrunden.

Dags för MTR att köra tågen

Från och mitten av december tar MTR över ansvaret för att köra Mälartåg. Ett uppdrag som har fokus på ökad punktlighet, service och bemötande och med målsättning att skapa en attraktiv och hållbar kollektivtrafik i Mälardalen. Text: Kerstin Torsede

Läs mer
image

Nu blir Mälardalslivet ännu lite bättre!

I den nya tidtabellen för 2022 utökar Mälartåg antalet avgångar kraftigt på flera linjer.

Läs mer och ta del av hela satsningen
image

Bättre, bekvämare – och nymålade

Två nymålade tåg av modell Regina rullar på spåren - och snart är det första Regina-tåget som även fått ett rejält ansiktslyft på insidan i trafik igen. Det händer saker på linjen Linköping – Sala. Text: Niklas Björling

Läs mer