Cookie Consent by Free Privacy Policy website Alla senaste nyheter | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Alla senaste nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna utifrån när de publicerades.

image

Upptåget blir Mälartåg 12 juni

Från den 12 juni blir Upptågets linjer Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala en del av Mälartåg och byter namn. En nyhet blir att du kan resa hela vägen Uppsala-Västerås med tåg utan att byta tåg i Sala. Men mycket annat blir sig likt för UL:s resenärer.

Läs mer
image

Var uppmärksam på din resa med Mälartåg 31 mars till 4 april

På grund av ett akut banarbete mellan Gnesta och Flen kommer trafiken att förändras på olika sätt för dig som reser mellan Hallsberg – Stockholm, Linköping-Sala och Norrköping-Nyköping-Stockholm torsdag 31 mars till måndag 4 april. Planerar du att resa på dessa linjer under denna period behöver du vara extra uppmärksam. Reser du en längre sträcka som inkluderar byte till ett annat tåg kan du behöva välja en tidigare avgång med Mälartåg för att inte missa ditt byte.

Läs mer
image

Buss ersätter tågen Knivsta – Uppsala helgen 12-13 mars

Tågtrafiken är avstängd mellan Knivsta och Uppsala från natt mot lördag 12 mars kl. 01:10 till och med måndag morgon 14 mars kl. 04:10 på grund av ett planerat brobygge vid Knivsta station.

Läs mer
image

Mälartåg återgår till ordinarie trafik från 21 februari

Från och med måndag den 21 februari körs Mälartågs trafik åter enligt ordinarie tidtabell på vardagar efter en tid då tidtabellen varit ändrad och utglesad till följd av många sjukskrivna lokförare och tågvärdar.

Läs mer
image

Mälartåg kör åter full trafik Stockholm-Uppsala

Mälartåg trafikerar åter sträckan Stockholm C – Uppsala C och omvänt via Arlanda C. Tågen har tidigare varit inställda på grund av reparationsarbete efter en tidigare brand i ett teknikhus söder om Knivsta.

Läs mer här.
image

Var uppmärksam på trafikläget för din resa

Den fortsatta smittspridningen av Covid-19 i samhället har lett till att många lokförare och tågvärdar hos MTR, som är trafikoperatör för Mälartågs linjer, är sjukskrivna. Under perioden 13 januari–18 februari glesas därför trafiken ut under vardagar för att kunna leverera en mer förutsägbar tidtabell.

Läs mer
image

Res med omtanke

Hjälp oss göra resan trygg och säker. Välj gärna avgång utanför rusningstid, håll avstånd – och bär munskydd när många reser tillsammans.

Trygga tips inför resan
Frida Ukmar står på en plattform, ett tåg åker fram i bakgrunden.

Dags för MTR att köra tågen

Från och mitten av december tar MTR över ansvaret för att köra Mälartåg. Ett uppdrag som har fokus på ökad punktlighet, service och bemötande och med målsättning att skapa en attraktiv och hållbar kollektivtrafik i Mälardalen. Text: Kerstin Torsede

Läs mer
image

Nu blir Mälardalslivet ännu lite bättre!

I den nya tidtabellen för 2022 utökar Mälartåg antalet avgångar kraftigt på flera linjer.

Läs mer och ta del av hela satsningen
image

Bättre, bekvämare – och nymålade

Två nymålade tåg av modell Regina rullar på spåren - och snart är det första Regina-tåget som även fått ett rejält ansiktslyft på insidan i trafik igen. Det händer saker på linjen Linköping – Sala. Text: Niklas Björling

Läs mer