Cookie Consent by Free Privacy Policy website Res med Mälartåg i vinter | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Res med Mälartåg i vinter

Nu kan du köpa din resa och se avgångstiderna för alla våra fem linjer fram till och med den 17 mars 2025.  

Tidtabellen för vinterns resor börjar gälla från och med den 15 december 2024. Den stora förändringen är att det blir fler avgångar med Mälartåg mellan Stockholm och Uppsala via Märsta och Knivsta. Det blir även utökad trafik på delsträckorna Eskilstuna-Västerås-Sala samt på linjen Norrköping-Nyköping-Stockholm. På övriga delsträckor körs lika många avgångar 2025 som i dagens tidtabell.   

De största förändringarna i 2025 års tidtabell  

Stockholm-Uppsala 

På sträckan Stockholm-Uppsala planeras det för halvtimmestrafik och under rusningstrafik på vardagar ännu tätare avgångar, med totalt 79 avgångar på vardagar och 72 avgångar på helger. Det motsvarar i stort trafiken som körs med Mälartåg och SJ Regional under 2024.  

Via Märsta-Knivsta 

Totalt tillkommer 34 nya avgångar med Mälartåg på vardagar och helger som kommer köra Stockholm-Märsta-Knivsta-Uppsala. Tågen som i dag körs i rusningstid på vardagar, kommer fortsätta att köras som tidigare.  

Via Arlanda-Knivsta 

Parallellt fortsätter vi att trafikera Arlanda varje timme genom vår linje Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Arlanda-Uppsala.  

Mer information om den utökade trafiken och biljetter på Stockholm-Uppsala hittar du här.

Nyköping- Norrköping  

Den första morgonavgången från Nyköping till Norrköping planeras åter köras med tåg i stället för med direktbuss som under 2024. 

Nyköping-Stockholm  

Totalt tre nya avgångar på lördagar respektive fyra nya avgångar på söndagar införs från den 15 december. Det är några månader tidigare än vad vi tidigare berättat. De nya avgångarna är fördelade över morgon, dag och kväll. Det innebär utökad timmestrafik under vissa tider på dygnet. Några avgångar mellan Nyköping och Stockholm i högtrafik på vardagar får justerad avgångstid med cirka 10 minuter under årets första månader och stannar på fler stationer än i tidtabellen för 2024. 

Västerås-Sala 

Det planeras bli totalt sex nya avgångar i rusningstid på vardagar. Det utökar halvtimmestrafiken och utökar antalet avgångar där du kan resa med tåg mellan Västerås och Uppsala utan byte i Sala. Merparten av avgångarna har körts med buss under 2024. 

Eskilstuna-Västerås 

Totalt tio nya tågavgångar planeras på vardagar, fördelat främst i rusningstid som utökar halvtimmestrafiken. Merparten av dessa avgångar har körts med buss under 2024. 

På helger planeras det även för direktbussar mellan Eskilstuna-Västerås, som inte stannar i Kvicksund och Kolbäck, vilket innebär att tåg och buss tillsammans ger avgångar varje timme, på samma sätt som under 2024. 


Relaterade Artiklar

stationsskylt på stationsnamnet Uppsala C, med ett Mälartåg i bakgrunden

Så reser du Stockholm-Uppsala

Från den 15 december 2024 utökar vi trafiken med många nya avgångar mellan Stockholm och Uppsala. Här har vi samlat information om trafiken och våra biljetter för dig som reser med oss på den här sträckan. Välkomna ombord!

Läs mer om vad som gäller på sträckan.