Cookie Consent by Free Privacy Policy website Så reser du Stockholm-Uppsala | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Så reser du Stockholm-Uppsala

Från den 15 december 2024 utökar vi trafiken med många nya avgångar mellan Stockholm och Uppsala. Här har vi samlat information om trafiken och våra biljetter för dig som reser med oss på den här sträckan. Välkomna ombord!

Stockholm-Uppsala

På sträckan Stockholm-Uppsala planeras det för halvtimmestrafik och under rusningstrafik på vardagar ännu tätare avgångar, med totalt 79 avgångar på vardagar och 72 avgångar på helger. Det motsvarar i stort trafiken som körs med Mälartåg och SJ Regional under 2024.

Via Märsta-Knivsta

Totalt tillkommer 34 nya avgångar med Mälartåg på vardagar och helger som kommer köra Stockholm-Märsta-Knivsta-Uppsala. Tågen som i dag körs i rusningstid på vardagar, kommer fortsätta att köras som tidigare.

Via Arlanda-Knivsta

Parallellt fortsätter vi att trafikera Arlanda varje timme genom vår linje Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Arlanda-Uppsala.

Du hittar mer information om avgångarna när du söker och köper din resa i Mälartåg app och här på mälartåg.se.

Biljetter och priser

Mälartåg enkelbiljett

Vi tillämpar fasta priser. Resan kostar samma oavsett om du köper din resa samma dag du ska åka eller långt i förväg. Priset för din sträcka hittar du när du söker och köper din resa.

Köper du biljett hos någon av våra återförsäljare tillkommer en bokningsavgift.

Ombokningsbar biljett

När du köper biljett i Mälartågs app eller på mälartåg.se är den ombokningsbar. Om du har skapat ett personligt konto (Mitt Konto) kan du enkelt boka om biljetten själv. Resan behöver bokas om före ordinarie avgångstid och på samma sträcka i valfri riktning. 

Läs mer om Mitt Konto.

Movingo periodbiljett

Reser du ofta är Movingo periodbiljett ett prisvärt alternativ. Med Movingo pendlar du enkelt med regionaltåg och den omgivande lokaltrafiken ingår alltid i biljetten.

Movingo är en digital biljett, som du enkelt köper i appen Movingo eller via mälartåg.se. Du kan även köpa Movingo 30, 90, och 365-dagars på sj.se.

Med en Movingo mellan Stockholm och Uppsala reser du obegränsat på alla Mälartågs avgångar på sträckan samt i SL:s och UL:s trafik. Endast om du har en Movingo Alla Sträckor-biljett kan du resa mellan Stockholm och Uppsala med SJ:s Intercity (Linköping-Stockholm-Uppsala-Tierp).  

Du kan välja Movingo som 30, 90 eller 365 dagars-biljett. Du kan även låna ut biljetten i 24 timmar.

Läs mer om Movingo periodbiljett.

Movingo 5/30

Med Movingo 5/30 kan du resa fem valfria dagar på vald sträcka under en 30-dagarsperiod med Mälartåg och omgivande lokaltrafik. För kunna resa med Movingo 5/30 behöver du vår app Movingo installerad på din telefon. Biljetten köper du direkt i appen eller via Mälartåg.se. Till skillnad från Movingo 30/60/90 dagars kan du inte flytta Movingo 5/30 till en annan telefon.

Läs mer om Movingo 5/30.

UL-biljetter på Mälartåg

UL:s biljetter gäller på Mälartåg på sträckan Uppsala-Knivsta-Arlanda/Märsta. De gäller även på Mälartåg på sträckorna Uppsala-Sala och Uppsala-Gävle. Läs mer på ul.se

Mälartåg har inget lojalitetsprogram, som SJ Prio.

Våra tåg

Sträckan Stockholm-Uppsala trafikeras framför allt av våra moderna dubbeldäckare. Tågen har luftkonditionering och alla sittplatser har arbetsbord med tillgång till wifi, läslampor och eluttag. I flexvagnen finns rullstolsplatser och barnvagnsutrymme. I mån av plats kan sex cyklar tas med ombord. g. Läs mer om våra tåg hur det fungerar ombord här.


Relaterade Artiklar

Mälartåg som åker fram i vinterlandskap

Res med Mälartåg i vinter

Nu kan du köpa din resa och se avgångstiderna för alla våra fem linjer fram till och med den 17 mars 2025.  

Läs om trafiken från 15 december