Det här är Mälartåg

Bakom Mälartåg står Mälardalstrafik som är ett samarbete mellan regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland. Mälardalstrafik ansvarar för regional tågtrafik i Mälardalen, periodbiljetten Movingo och Mälartåg. Uppdraget utgår från en gemensam regional ambition att förbättra möjligheterna till pendling och annat resande i Mälardalen. Den avtalade trafiken utförs av SJ och Åkerbergs Trafik. Läs mer om Mälardalstrafik på www.malardalstrafik.se

Med Mälartåg kan du resa snabbt, enkelt och flexibelt - ta med dig cykeln om du behöver.

Snabbt, bekvämt och flexibelt

Mälartåg har tagits fram för att passa pendlaren. De dubbeldäckade tågen är anpassade för hög bekvämlighet och komfort oavsett om du använder resan för arbete eller fritid. Interiören i Mälartåg är modern och ljus med stora fönster och med en belysning som inte känns för stark utan är avkopplande och inbjudande vilket gör reseupplevelsen positiv. Inredningen är genomtänkt och smart, och det är enkelt att både arbeta eller vila på sin resa. För den som behöver riktig arbetsro eller en vilsam stund finns en lugn avdelning. Tågen har luftkonditionering samt ljuddämpande och halkfria mattor.

En bild på några säten i ett Mälartåg.

Plats för det mesta

Varje tågsätt har 333 fasta sittplatser med ställbara stolar av hög standard. Alla sittplatser har arbetsbord med tillgång till wifi, läslampor och eluttag. Förutom de fasta sittplatserna finns även 24 fällstolar.

I varje tåg finns också toaletter och utrymme för större bagage och cyklar. Sex cyklar kan tas med i mån av plats, och det går enkelt att fästa dem vid hållare i väggen så att man reser tryggt och säkert med sin cykel. Alla entrédörrar har insteg i nivå med plattform och tågen uppfyller de senaste kraven på tillgänglighet.

Utsikt över mälardalen

En del av Mälardalen

Mälardalen är stort och mångfacetterat. Det finns otroligt mycket att upptäcka. I våra tåg kan du se olika unika platser från vår ­region i konceptet “En del av Mälardalen” Varje tåg har sin unika plats som porträtteras av tre bilder som folierats på den stora toaletten, den mindre toaletten och väggen på förarhytten. Vi har strävat efter att spegla en sann bild av Mälardalen. En bild där alla kan identifiera sig. Upptäck Mälardalen ombord.
Fotograf Ulf Berglund.