Cookie Consent by Free Privacy Policy website Ändrade avgångstider från Eskilstuna C mot Stockholm | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Ändrade avgångstider från Eskilstuna C mot Stockholm

Från och med den 16 juni kommer tågen från Eskilstuna i riktning mot Stockholm att avgå en minut tidigare än vanligt. Detta är för att försöka hålla tidtabellen bättre då det är hastighetsbegränsning på en del av sträckan mellan Eskilstuna och Strängnäs.

Anledningen är att Trafikverket har installerat en ny växel i Härad i ett första steg, vilket fullföljs genom inkoppling under hösten 2024.

Avgångstiderna från Strängnäs, Nykvarn, Södertälje och Flemingsberg mot Stockholm förblir oförändrade. Likaså är avgångstiderna från Stockholm mot Eskilstuna oförändrade.

Du som reser från Eskilstuna mot Stockholm kan enkelt hitta de nya avgångstiderna när du söker och bokar din resa. Till exempel, om tågen vanligtvis har avgått kl. xx.04, kommer de nu att gå kl. xx.03. Enstaka tåg behåller nuvarande avgångstid. Du hittar de nya avgångstiderna i Mälartåg app och på mälartåg.se.

Vi hoppas att de justerade avgångstiderna kommer att bidra till en smidigare resa för dig och alla andra resenärer på linjen Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala under den här perioden. Tack för ditt tålamod och förståelse medan vi arbetar för att förbättra punktligheten.

Kan verkligen 1 minut göra skillnad?

De ändrade avgångstiderna är till för att ge en extra tidsmarginal utöver den som redan finns inarbetad i tidtabellen och förhoppningsvis minska förseningarna. Även en liten försening på grund av hastighetsbegränsningen kan lätt växa när tåget behöver vänta in andra tåg, särskilt eftersom det är enkelspår på vissa delar av sträckan.

Vad är det för växel?

Bakgrunden till hastighetsbegränsningen är att en ny växel installerades av Trafikverket förra året, men den slutliga inkopplingen är planerad till oktober 2024. Först då kan hastigheten på sträckan vid Härad öka från 40 km/h och återgå till den vanliga hastigheten på 200 km/h.

Hur lång är sträckan där hastigheten är nedsatt?

400 meter, nedkortad från 700 meter i februari.


Relaterade Artiklar

illustration med ett mälartåg på en sommaräng med svalor och blommor

Sommartider i trafiken från 15 juni 

Från lördagen den 15 juni rullar Mälartåg i sommartrafik. Olika sträckor påverkas i olika omfattning, därför är det viktigt att hålla extra koll på tidtabellen. 

Läs mer om sommartrafiken