Cookie Consent by Free Privacy Policy website Enklare att blippa i SL-trafiken | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Enklare att blippa och köpa biljett med Movingoappen

Nu har det blivit enklare för dig som reser med Movingos periodbiljett med SL-giltighet att blippa din biljett vid spärrarna eller när du kliver ombord på bussen. Dessutom ska Movingoappen fungera bättre med telefoner med Android 14 installerat.

Sedan en tid tillbaka har det varit problem för vissa användare att blippa med Movingoappen i SL:s spärrar och bussar, beroende på mobilmodell. Problemet har varierat över tid och plats, vilket har gjort att vissa resenärer har behövt använda de bemannade spärrarna för att visa upp sin Movingobiljett.

Med den senaste uppdateringen av appen kommer Movingobiljetten att fungera bättre när du blippar den i spärrarna och på bussen. Det gäller både Movingo periodbiljett och Movingo 5/30.  Ett undantag är 5/30-biljetten som uppnår maxpris och då kallas ”Alla Movingo 5/30-sträckor”. Även denna biljett kommer gå att blippa som det är tänkt inom de närmaste veckorna.

en man och en kvinna utanför spärrarna i Stockholm tunnelbana

iPhone 12 och Android 14

En felplacerad aktiveringsknapp på 5/30-biljetten (iPhone 12) och en gömd köpknapp (Android 14) har stått i vägen för en enkel och smidig användarupplevelse. I den nya uppdateringen av appen ska även detta vara löst.

Uppdatera eller ladda ner Movingoappen från App Store och Google Play redan idag för en bättre reseupplevelse.

Den senaste versionen heter 2.0.26.