Cookie Consent by Free Privacy Policy website Fler avgångar med Mälartåg från 10 december | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Fler avgångar från 10 december

I den nya tidtabellen som började gälla från och med den 10 december har det blivit fler avgångar på alla våra fem linjer. Utökningen av trafiken har blivit möjlig tack vare en förstärkt bemanning med många nyutbildade lokförare.

Sammanfattning av förändringarna linje för linje från den 10 december 2023

Du kan söka din resa här på malartag.se eller i Mälartågsappen. 

Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala

 Örebro-Arboga: Avgångar varje timme i rusningstid på vardagar som tidigare. En ny kvällsavgång på vardagar i riktning från Örebro mot Eskilstuna börjar köras. Första morgonavgången från Örebro till Eskilstuna som varit ersatt med buss kommer inte att köras då få rest med bussen.

Arboga-Eskilstuna: Sju nya avgångar tillkommer på vardagar och ger heltimmestrafik i högtrafik som tidigare, samt åter heltimmestrafik mitt på dagen och kvällen. Helgtrafiken körs som tidigare med avgångar varannan timme. 

Eskilstuna-Stockholm: På vardagar återinförs två Region Express-avgångar, en i vardera riktningen, samt flera andra avgångar i rusningstid som ger tätare trafik. Totalt tillkommer sju nya avgångar på vardagar. Avgången från Stockholm 15:27 till Eskilstuna kommer inte att göra uppehåll i Flemingsberg på grund trängsel på spåren. På helger utökas trafiken med fem avgångar.

Stockholm-Uppsala: Utökad trafik på vardagar i rusningstid med en ny avgång Uppsala-Stockholm jämfört med 2023. Tågen körs som tidigare med avgångar varje timme och tätare i rusningstid.  Avgången från Uppsala kl 07.58 till Stockholm kommer inte att göra uppehåll i Märsta på grund av trängsel på spåren. Full helgtrafik körs liksom tidigare varje timme.

Hallsberg-Katrineholm-Stockholm

 Hallsberg-Katrineholm-Stockholm: En ny avgång i högtrafik på eftermiddagen, från Stockholm mot Hallsberg (15:37), tillkommer under vardagar.  Avgången från Stockholm 16:01 till Hallsberg kommer inte att göra uppehåll i Flemingsberg på grund av trängsel på spåren. Helgtrafiken kör som tidigare full trafik.

Norrköping-Nyköping-Stockholm

 Norrköping-Nyköping: Trafiken utökas med tio avgångar på vardagar. Det betyder att det åter blir avgångar varje timme under dagtid. Lika många avgångar körs under helger som tidigare, vilket är full trafik. Första morgonavgången Nyköping-Norrköping fortsätter att köras med buss. 

 Nyköping-Stockholm:  Två morgonavgångar i högtrafik i riktning mot Stockholm tillkommer, liksom en avgång i andra riktningen. Det ger halvtimmestrafik under del av morgonen i båda riktningarna. Även på eftermiddagen utökas trafiken. Totalt blir det sex nya avgångar på vardagar. Avgången Stockholm-Nyköping 06:09 kommer inte att göra uppehåll i Flemingsberg och Södertälje. Avgången Stockholm-Nyköping 16:09 kommer inte att göra uppehåll i Flemingsberg. I båda fallen är orsaken trängsel på spåren. Det blir även 1-2 nya avgångar på helger.

Linköping-Eskilstuna-Västerås-Sala-Uppsala

Linköping-Norrköping: Två nya avgångar körs på vardagar, som innebär full trafik, till totalt 28 avgångar på vardagar. På helger körs trafik varannan timme.

Norrköping-Katrineholm-Eskilstuna: Trafiken utökas med fyra avgångar på vardagar, som åter ger timmestrafik mitt på dagen. Morgonavgången Katrineholm-Norrköping (05:55) och retur (06:55) fortsätter att ersättas med buss. Helgtrafiken körs som tidigare utan förändringar.

Eskilstuna-Västerås: Tolv avgångar tillkommer på vardagar. Det betyder fler avgångar bland annat i högtrafik. Det planeras även för kompletterande direktbussar för att det ska vara avgångar varje halvtimme på vardagar i högtrafik respektive timmestrafik på helger, på samma sätt som under 2023. Bussarna stannar inte i Kolbäck och Kvicksund.

Västerås-Sala: Tolv avgångar tillkommer på vardagar. Det innebär att det åter blir halvtimmestrafik stora delar av dagen, inklusive sex nya avgångar i högtrafik inklusive eftermiddag. Det planeras även för kompletterande direktbussar för att det ska vara avgångar varje halvtimme i högtrafik på vardagar. På helger körs trafik varannan timme, som under 2023.

Sala-Uppsala: Lika många avgångar körs i den nya tidtabellen för 2024 som tidigare, både vardagar och helger. På sträckan Västerås-Sala-Uppsala blir det åter möjligt att resa  utan tågbyte i Sala. Tolv avgångar på vardagar, sex i vardera riktningen, körs utan tågbyte.

Uppsala-Gävle  

 Uppsala-Tierp: Såväl vardags- som helgtrafiken utökas med ett stort antal avgångar, 17 på vardagar och 21 resp. 22 på helger. Det innebär åter halvtimmestrafik morgon och dagtid fram till kl. 18, därefter fortsatt avgångar varje timme.

Tierp-Gävle: Åtta avgångar tillkommer på vardagar, Det innebär att trafiken är tillbaka till full trafik, 54 avgångar. På helger körs full trafik som tidigare, 40 avgångar.

De kompletterande bussarna på två linjer kommer att vara sökbara i app och på webb preliminärt under vecka 47.