Cookie Consent by Free Privacy Policy website Jag är lyrisk över Movingo 5/30 | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Lyrisk över Movingo 5/30

Movingo 5/30 har blivit en succé. Jenny Karlkvist från Vagnhärad är en av dem som uppskattar den nya biljetten. – Jag är lyrisk. Den passar perfekt för mig som hybridpendlar till jobbet två dagar i veckan, säger hon.

Movingo 5/30 lanserades i slutet på april som en pilot, som nu utvärderas och har förlängts tack vare den positiva responsen från pendlare. I snitt säljs cirka 2 000 biljetter i månaden, långt fler än förväntat.

En av dem som snabbt upptäckte Movingo 5/30 var Jenny Karlkvist, som bor i Sund utanför Vagnhärad. Hon har pendlat med Movingo på Trosabussen till jobbet på affärsresebyrån Egencia i Liljeholmen i många år. Efter pandemin varvar hon jobb på kontoret med tre arbetsdagar hemifrån i veckan.

För mig som både hybridpendlar och har små barn där det kan bli mycket vabb i perioder passar Movingo 5/30 mig väldigt bra.

Hon har gjort en kostnadskalkyl. Med åtta resdagar i månaden räcker två Movingo 5/30-biljetter (där den andra överlappar in i nästa månad) och blir mer prisvärt än Movingo 30 dagars eller enkelbiljett med Trosabussen. Under en månad med mycket vabb kan det räcka med en Movingo5/30. Hon uppskattar också att lokaltrafiken, SL och Sörmlandstrafiken, ingår i hennes Movingo.

 –Ibland tar jag bussen in till Södertälje på helgen och tar tunnelbanan in till Stockholm city och uträttar lite ärenden efter jobbet, och tar Mälartåg tillbaka till Vagnhärad.

Bilen har aldrig varit ett alternativ för hennes jobbpendling.

– För dyrt och för mycket köer. Under mina 50 minuter på bussen får jag tid att rensa huvudet, jätteskönt som småbarnsmamma! säger Jenny Karlkvist.

Text: Katarina Myrberg

Foto: Niklas Björling