Cookie Consent by Free Privacy Policy website Nya tågtider från den 15 augusti | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Nya tågtider från den 15 augusti

Från den 15 augusti upphörde sommartrafiken och tågen rullar tätare igen. På grund av personalbrist, främst lokförare, kommer det på vissa sträckor att vara en del minskning av trafiken under vardagar i höst. Därför är det en bra idé att hålla extra koll på tidtabellen.

 

Det är fortfarande personalbrist, framför allt brist på lokförare i både Mälardalen och övriga landet, vilket fortsätter att påverka vår möjlighet att köra all den trafik vi har planerat för på vardagar under hösten. Den sträcka som berörs mest är Västerås-Eskilstuna där tågen går varje timme.

Däremot påverkas inte helgtrafiken, som körs som planerat. 

Här en kort sammanfattning av förändringarna i trafiken från den 15 augusti:

Söker du en särskild avgång går du enklast in och söker din resa på malartag.se eller i Mälartågsappen. Tidtabellen är uppdaterad med de planerat inställda avgångarna fram till den 10 december. Tidtabell från den 11 december 2022 och biljetter till dessa avgångar släpps senare i höst. 

Uppsala-Stockholm: 43 av 47 avgångar körs. Av de fyra avgångar som ställs in skulle två gått via Arlanda och två via Märsta. 

Uppsala-Gävle: Alla avgångar planeras att köras fredag-söndag. 76 av 78 avgångar körs måndag – torsdag.

Uppsala-Sala: Alla avgångar planeras att köra.

Sala-Västerås-Eskilstuna:
44 av 62 avgångar körs mellan Eskilstuna och Västerås. Tågen körs varje timme samt några avgångar i halvtimmestrafik. Buss ersätter vissa avgångar. Mellan Sala och Västerås ställs två avgångar in, i övrigt körs halvtimmestrafik som planerat.

Eskilstuna-Katrineholm-Norrköping: 34 av 38 avgångar körs, fyra mindre än planerat. Två inställda morgonavgångar ersätts med buss Katrineholm-Norrköping. Trafiken körs som planerat på sträckan Norrköping - Linköping.

Stockholm-Eskilstuna: 50 av 57 avgångar körs, bland de sju inställda finns tre (av totalt sex) Region-Expressavgångar på morgon och eftermiddag.

Örebro-Eskilstuna: Alla avgångar planeras att köra.

Hallsberg-Katrineholm-Stockholm. 25 av 27 avgångar körs.

Norrköping-Nyköping-Stockholm: 40 av 47 avgångar körs. Det är halvtimmestrafiken mellan Stockholm och Nyköping i rusningstid som berörs av reduceringarna. Viss halvtimmestrafik kvarstår.