Cookie Consent by Free Privacy Policy website Varsel om strejk kan påverka trafiken | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Strejk kan påverka tågtrafiken

NYTT! Det blir ingen strejk i tågtrafiken då parterna kommit överens, vilket betyder att Mälartågs trafik fortsätter att köras enligt ordinarie tidtabell.

Så påverkas trafiken med Mälartåg

Den planerade trafiken per linje vid eventuell strejk från 19 maj kl. 15:00. 

  • Ingen trafik kommer att köras på linjerna Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala och Norrköping-Nyköping-Stockholm.  
  • Cirka hälften av avgångarna planeras att köras på linjerna Hallsberg-Katrineholm-Stockholm och Linköping-Eskilstuna-Västerås-Sala-Uppsala.
  • Cirka 70 procent av avgångarna på linjen Uppsala-Tierp-Gävle planeras att kö 

Trafiken körs som vanligt under förmiddagen fredag 19 maj och trappas ner successivt till kl. 15:00.

Så snart vi har mer detaljerad information om vilka avgångar som påverkas kan du läsa om det här på mälartåg.se. Då kommer även vår reseplanerare i app och webb att uppdateras. Även om det inte blir strejk nära inpå 19 maj kan trafiken påverkas någon dag tills att vi hunnit planera om trafiken igen. 

Vi har undersökt om det är möjligt att sätta in ersättningsbussar på vissa sträckor, men det skulle strida mot de regler som gäller för konflikten i nuläget.  

Av- och ombokning av resa

Du som redan har köpt en resa med Mälartåg med avgång från och med fredag den 19 maj kan välja att boka om till ett senare tillfälle, eller boka av och få pengarna tillbaka. Har du köpt biljett till en avgång som ställts in, men väljer att resa med en senare avgång samma dag kan du resa med din befintliga biljett och behöver inte köpa ny. 

För återköp eller ombokning av resa kontaktar du försäljningsstället där du köpt din biljett. Kontakta Mälartåg kundservice eller SJ Kundservice.

Resenärer med Movingo

Reser du med Movingo på SJ, håll dig uppdaterad om hur strejken påverkar SJ:s trafik via sj.se/trafikinfo. Vid övriga frågor om Movingo kontakta Mälartåg kundservice.