Cookie Consent by Free Privacy Policy website Bussar förstärker tågtrafiken från 19 december | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Bussar förstärker tågtrafiken

Vi har förstärkt trafiken med buss på flera sträckor, där tågavgångarna blivit färre i samband med att den nya tidtabellen började gälla för 2023. Samtidigt har UL och VL förstärkt sin busstrafik på Uppsala-Tierp-Gävle och Sala-Västerås.

Den förstärkta trafiken med direktbussar på flera av Mälartågs sträckor körs sedan den 19 december 2022. Du söker och köper din resa som vanligt i våra försäljningskanaler, där det framgår tydligt om resan sker med buss och vilka avgångs- och restider bussavgångarna har. 

Här hittar du hållplatserna för ersättningstrafiken på respektive station.

Sträckor med kompletterande busstrafik

Eskilstuna-Västerås

Vardagar: Direktbussar sätts in på morgonen och eftermiddagen. Det är 14 bussavgångar per dag, som innebär halvtimmestrafik, då flest reser. Varannan avgång är med buss, varannan med tåg. Bussen stannar inte i Kolbäck och Kvicksund.

Helg: På lördagar och söndagar ersätter direktbussar de tågavgångar som inte körs. Det innebär avgångar varje timme, varannan avgång är med buss, varannan med tåg.

Bussavgångarna Eskilstuna-Västerås syns inte på Trafikverkets skyltar och skärmar på stationen, men finns att se i när du söker och köper resa i appen eller på webben. 

För avgångs- och restider, sök din resa i app eller här. 

Nyköping-Norrköping

Vardagar: Åtta kompletterande direktbussavgångar per dag, vilket tillsammans med tågtrafiken ger timmestrafik stor del av dagen i båda riktningarna. Bussen kör direkt på motorvägen och trafikerar inte Kolmården. 

För avgångs- och restider, sök din resa i app eller här.

Nyköping-Södertälje

Vardagar: Direktbussar på morgon som kör från Nyköping C till Södertälje Syd (6:45, 7:45) samt en bussavgång (16.45). kompletterar tågavgångarna och ger halvtimmestrafik tillsammans buss och tåg, då flest reser. Bussen kör direkt på motorvägen och trafikerar inte Vagnhärad.

Från Södertälje Syd till Nyköping C sätts en direktbussavgång in i morgonen (7:35) samt två på eftermiddagen (15:35, 16:35). Bussen kör direkt på motorvägen och trafikerar inte Vagnhärad.

Helg: Direktbuss skör den första morgonavgången Nyköping-Södertälje (6:45). Bussen kör direkt på motorvägen och trafikerar inte Vagnhärad.

Trosa/Vagnhärad-Södertälje 

Vardagar: Sörmlandstrafikens linje 802, en direktbusslinje mellan Trosa/Vagnhärad och Södertälje C,  får ändrad körväg så alla 18 avgångar gör ett stopp vid Södertälje Syd. Där finns anslutningar till Mälartågs linjer Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala och Hallsberg-Katrineholm-Stockholm. På Sörmlandstrafikens buss behöver du giltig Sörmlandstrafiken-biljett eller Movingobiljett ( Mälartåg enkelbiljett gäller inte). 

Läs mer om Sörmlandstrafikens busstrafik Trosa/Vagnhärad-Södertälje. 

Katrineholm-Norrköping

Vardagar: Direktbuss kör den första morgonavgången Katrineholm -Norrköping (05.55).

Örebro-Arboga-Kungsör-Eskilstuna 

Vardagar:  Den första morgonavgången körs med direktbussar: Örebro S/C-Eskilstuna (03:40) respektive Arboga-Kungsör-Eskilstuna (04:05). 

Uppsala-Tierp-Gävle

UL kör insatsbussar med totalt 24 avgångar måndag-fredag. De tre insatslinjerna Gävle-Uppsala, Skutskär-Tierp-Uppsala och Gävle-Tierp-Tobo-Örbyhus-Uppsala kompletterar de reducerade tågavgångar som finns i tidtabellen. För att resa med ULs insatslinjer behöver du en giltig UL-biljett eller Movingobiljett (Mälartåg enkelbiljett gäller inte).

Läs mer om ULs insatslinjer på ul.se

Västerås-Sala

VL fortsätter tills vidare med extraturer på linje 569 mellan Västerås och Sala till följd av reducerade tågavgångar, vilket utöver timmestrafik med tåg ger halvtimmestrafik på denna busslinje på morgonen och eftermiddagen, då flest reser. På VLs buss behöver du giltig VL-biljett eller Movingobiljett (Mälartåg enkelbiljett gäller inte).

Läs mer om VLs utökade busstrafik Västerås-Sala.