Cookie Consent by Free Privacy Policy website Mina tag | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Tillgänglighetsanpassad app för trafikinformation

Med Trafikverkets webbaserade app ”Mina tåg” får du information om din tågresa direkt i mobilen. Sättet informationen visas på är anpassat till resenärer med olika typer av funktionsnedsättning men den kan självklart användas av alla.

Grunden i appen ”Mina tåg” är enkel – du söker upp och sparar det tåg du ska åka med. Om din resa har tågbyten behöver du spara varje sträcka/tåg för sig. Du kan sedan se aktuell trafikinformation för alla de tåg du sparat. Eventuella avvikelser, till exempel förseningar eller spårändringar, visas tydligt.

Appen är främst anpassad för att användas i telefonen. Har du behov av att få informationen uppläst använder du någon av telefonens inbyggda hjälpmedel (till exempel VoiceOver för iPhone).

Informationen i appen uppdateras samtidigt som skärmarna på stationen vid exempelvis förseningar eller spårändringar.

Gå in på trafikverkets hemsida för vanliga frågor och mer detaljerad information om hur appen fungerar. 


Relaterade Artiklar

Inzoomad bild på en man i rullstol från sidan

Så reser du med rullstol/permobil och sittscooter

Det finns rullstolsplatser på nästan alla våra avgångar.

Läs mer om rullstolsplatser
Skylt för mötesplats för ledsagning

Ledsagning

Har du en funktionsnedsättning och behöver hjälp till och från tåget eller vid tågbyte kan du beställa ledsagning.

Läs mer om hur du bokar ledsagning
Blind man som använder en Braille skärmläsare

Tillgänglighetsredogörelse

Mälardalstrafik AB står bakom den här webbplatsen och den mobila applikationen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen och mobila applikationen. Här beskriver vi hur www.malartag.se och mobila applikationen Mälartåg uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA. Vi redovisar även kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Läs mer