Cookie Consent by Free Privacy Policy website Vanliga frågor | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Vanliga frågor

Vi har samlat ihop det våra resenärer ofta undrar över så att du snabbt kan hitta svar på dina frågor. Här hittar du nästan allt du behöver veta när du reser med oss.

Upptåget

Ja, som UL-resenär köper du enkelt din resa med Mälartåg i ULs försäljningskanaler. Biljetten är en zonbiljett, där det precis som tidigare ingår övrig kollektivtrafik inom zonen. Läs mer på ul.se

Du vänder dig till ULs kundservice på ul.se om du har frågor om din UL-biljett, t ex vill göra återköp. Har du rest på en UL biljett och blivit sen ansöker du om ULs förseningsersättning. För trafikinformation och synpunkter om själva resan med Mälartåg vänder du dig till Mälartåg Kundservice via malartag.se.

Har du köpt en Mälartåg enkelbiljett i Mälartågs app eller på malartag.se kontaktar du Mälartåg Kundservice på malartag.se/kundservice för alla kundserviceärenden.

Ja, din Movingo gäller precis som tidigare inom UL.

Nej, UL säljer bara sträckan Uppsala-Sala. Vill du resa hela vägen till Västerås med tåg kan du köpa en Mälartåg enkelbiljett via Mälartågs app eller på malartag.se. Om du redan har giltig UL-biljett (till Sala) kompletterar du då med en Mälartåg enkelbiljett Sala-Västerås. Reser du ofta är Movingo periodbiljett ett bra alternativ, som du köper i Movingoappen eller på malartag.se

Köper du en UL-biljett på sträckorna Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala hos UL ingår zongiltighet, det vill säga att du kan fortsätta att resa på samma biljett på anslutande UL buss inom samma zon. Köper du en Mälartåg enkelbiljett i Mälartågs kanaler ingår endast tågresan. Mälartåg enkelbiljett kan bokas om senast en timme före avgångstid. Ombokning kan endast ske för samma sträcka och resenärskategori som ursprungsbiljetten. För ombokning kontaktar du Mälartåg kundservice.

Ja, du kan köpa Mälartågs enkelbiljett hos SJ eller SJs ombud, då tillkommer en bokningsavgift. Du kan även köpa en kombinerad resa där Mälartåg ingår, en så kallad Resplus biljett, den köper du antingen via SJ eller annat Resplus-ombud.

Om du har tappat bort eller glömt något på tåget är det MTR som ansvarar för hittegodset. Här kan du se kontaktuppgifterna angående hittegods. Utlämning sker på Mälartåg hittegods i centrala Stockholm, men kan även sändas med post till självkostnadspris.

Det är regionaltågen av modell Regina som även fortsättningsvis kör dessa avgångar, som fortsätter till Västerås och Eskilstuna.

Vill du fortsätta till Katrineholm, Norrköping och Linköping byter du tåg i Eskilstuna. På denna del av sträckan kör de nya dubbeldäckarna.

Det är lika många avgångar som tidigare, samt två nya helgavgångar i vardera riktningen Uppsala-Sala. Mellan Uppsala och Tierp är det avgångar varje halvtimme på vardagar, 39 i vardera riktningen, mellan Uppsala och Gävle 26 avgångar i vardera riktningen vardagar (halvtimmestrafik i rusningstid, annars heltimmestrafik). Uppsala-Sala har 14 avgångar vardagar i vardera riktningen, cirka 10 av dessa fortsätter till Västerås och Eskilstuna.

Det varierar i huvudsak från ca 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 20 minuter, beroende på avgång. Järnvägen är enkelspårig och restiden påverkas av hur många tåg som finns på spåren i övrigt.

Vi har ingen företagslösning i nuläget.