Cookie Consent by Free Privacy Policy website Vanliga frågor | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Vanliga frågor

Vi har samlat ihop det våra resenärer ofta undrar över så att du snabbt kan hitta svar på dina frågor. Här hittar du nästan allt du behöver veta när du reser med oss.

Movingo

Det går utmärkt att låna ut din digitala Movingobiljett genom att flytta den till en annan enhet. Så här gör du:

  • Ladda ner Movingoappen på den mobil du önskar flytta biljetten till och logga in på Movingokontot där biljetten finns.
  • Bekräfta biljettflytten med ett knapptryck. Därefter har du flyttat din biljett och den finns inte kvar i den ursprungliga mobilen. Du kan flytta din biljett en gång var 24:e timme
  • Du kan återföra biljetten till den ursprungliga mobilen efter 24 timmar på samma sätt som beskrivs ovan.

 

Troligtvis har förbindelsen brutits någon gång under köpet. Se efter om det har dragits pengar från kontot. Har det inte det, försök igen och se till att du har god uppkoppling. Har pengar dragits utan att du fått en biljett kontakta Mälartåg kundserivce för återbetalning. Här kan du se vår kontaktinformation.

Resenär med giltig Vuxen eller Ungdom/Studentbiljett får utan kostnad ta med två barn under 7 år. Här kan du läsa mer om hur det fungerar att resa med barn.

Avinstallera appen och logga in på nytt, då borde biljetten dyka upp igen. Om du fortfarande har problem med appen kan du kontakta Mälartåg kundservice.

Det stämmer, det går inte att blippa plastkortet på bussarna. Movingokortet kommer inte längre att finnas kvar efter den 31 mars 2023. Movingo erbjuds enbart som app-biljett från och med den 15 februari. Appbiljetten kan skannas digitalt inom merparten av all lokaltrafik i Mälardalen. Innan du gått över till appbiljett kan du visa upp Movingokortet tillsammans med kvittot som du fick när du köpte din Movingo. Läs mer om när Movingokortet flyttar in i appen.

Movingo är en biljett för dig som pendlar eller reser ofta i Mälardalen. Här kan du läsa mer om Movingo.

Ja, kontakta Mälartåg kundservice så hjälper vi dig. 

Med Movingo Alla Sträckor kan du resa med alla sträckor i hela Mälardalen. Förutom Mälartåg kan du även resa med SJ:s avgångar med Movingo-giltighet, Tåg i Bergslagen inom Västmanlands, Örebro och Östergötlands län samt även med Trosabussen, SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Mer information om Movingo Alla Sträckor finner du här.

Avinstallera appen och logga in på nytt. Om det fortfarande står "ogiltig biljett" kontakta Mälartåg kundservice.

Priset för en Movingobiljett beror på vilken sträcka du önskar resa. Testa gärna vad din biljett kan kosta här.

Nej, du kan inte ändra din biljett under pågående period.

Ett tillfälligt fel kan ha uppstått hos bussbolaget eller just i den biljettläsaren som gör att det inte går att blippa kortet. QR-koden uppdateras var tionde sekund, är QR-koden äldre går det inte att avisera biljetten. Spräckt eller smutsig skärm kan också vara en orsak till att det inte går att blippa Movingo biljetten.

Nej, du kan inte ändra din biljett under pågående period.

Reser du till eller från Arlanda behövs en särskild passagebiljett. Passagebiljetten ingår om du har en Movingobiljett med Arlanda som start- eller slutpunkt. I annat fall behöver du betala en extra avgift för passagebiljetten. Detta gör du enkelt i samband med köpet av din Movingobiljett. Läs mer om Movingo.

Ja, det finns rabatterat pris för ungdomar och studenter. Här kan du läsa mer om åldersgränser och övriga villkor för reducerat biljettpris.

Avinstallera appen och logga in på nytt. Prova att validera igen. SL-spärren kan tillfälligt vara ur funktion. QR-koden i Movingobiljetten uppdateras var tionde sekund, är QR-koden äldre öppnar sig inte spärren. Är skärmen spräckt eller smutsig kan det också vara en anledning till att spärren inte öppnas. Om du fortfarande upplever problem vid SL spärren kan du istället gå via spärrvakten och därefter kontakta Mälartåg kundservice för att få hjälp med appen. Här kan du kontakta Mälartåg Kundservice.

Avinstallera appen och logga in på nytt, då borde biljetten dyka upp igen. Om du fortfarande upplever problem med appen kan du kontakta Mälartåg kundservice.

Periodbiljetten Movingo finns för 30-, 90- eller 365 dagar och gäller ombord på Mälartåg och även för den lokaltrafik som finns utmed sträckan du köper Movingobiljetten för. Här kan du läsa mer om Movingo.

Om du blir akut sjuk som gör att du inte kan resa behövs ett uppvisande av läkarintyg för att få biljetten återbetald. Här kan du läsa mer om våra köp- och resevillkor.

Periodbiljetten Movingo är inte personlig utan kan föras över en gång per 24 timmar till en annan mobil. Här kan du läsa mer om Movingo.

Du kan behöva uppvisa legitimation om du reser med en biljett till rabatterat pris. Är du student behöver du kunna uppvisa giltig studentlegitimation med SL-logga. Även vid resa med en Resplusbiljett kan du behöva uppvisa legitimation då de är personliga. Här kan du läsa mer om vad som gäller ombord.

Det hittar du i Movingos app under trafikinfo. Det går att filtrera på endast Movingoavgångar.

Nej, när du köper Movingobiljetten väljer du ett startdatum när du vill att biljetten ska börja gälla. Du kan tidigast köpa en biljett 14 dagar innan. Här kan du läsa mer om Movingo.

Nej, i dagsläget går det inte att pausa biljetten. Här kan du läsa mer om Movingobiljetten.

Du laddar ner appen till den nya mobilen och loggar in på samma konto. Du får då en förfrågan om du vill flytta över biljetten till den nya enheten, väljer du "ja" kommer biljetten flyttas över till den nya mobilen. Obs! Du kan endast flytta biljetten en gång per 24 timmar.

Movingo gäller i Stockholm-Mälardalen, Mälardalsområdet. Här hittar du karta över Mälardalsområdet och var Movingo gäller.

De fysiska korten går inte längre att köpa eller ladda på då de håller på att fasas ut och kommer att sluta gälla den 1 april 2023. Från och med den 15 februari erbjuds Movingo enbart som app-biljett. Här kan du läsa mer om Movingokortet.

Om din telefon tillfälligt skulle sakna internetuppkoppling kan biljetten ändå skannas av ombordpersonalen på tåget, ombord på bussen och i SLs spärrar eftersom Movingobiljetten är aktiv i appen även när den inte är uppkopplad. Dessutom finns eluttag både på Mälartåg och SJs regionaltåg där du kan ladda din mobil.

Du kan använda din Movingobiljett hela dygnet där din biljett gäller. Här hittar du mer information om Movingobiljetten.

Tidigast 14 dagar innan kan du köpa Movingo periodbiljett. Här kan du klicka för att få mer information om Movingobiljetten.

Movingo "Alla sträckor" gäller på alla Mälartåg och SJs avgångar med Movingo-giltighet. Har du Movingo en viss sträcka, får du resa med Mälartåg alternativt SJs avgångar där Movingo gäller på den sträcka du köpt. Se mer om Movingos giltighet här.

När du köper Movingobiljetten i appen väljer du ett startdatum inom 14 dagar. Biljetten startar sedan automatiskt det datum du har valt.

Movingo periodbiljett gäller på tågen och lokaltrafik i Stockholm-Mälardalen. Vilka tåg och lokaltrafik du kan resa med beror på vilken sträcka du har köpt biljett för. Här kan du läsa mer.

Du kan inte längre köpa eller ladda ett Movingokort. Från och med den 15 februari erbjuds Movingo enbart som app-biljett. Läs mer om när Movingokortet flyttar in i appen här.

Det finns i dagsläget inga planer på att biljettpriset ska förändras. Men mindre justeringar kan komma att göras, i vissa fall handlar det om några tior uppåt eller nedåt, och på ett fåtal sträckor kan det bli lite större förändringar. Förändringarna beror främst på att biljettpriserna harmoniseras med länstrafikens biljettpriser.

Du kan inte längre tjäna in SJ Priopoäng på resor med SJ och Mälartåg när du reser på din Movingo.

När du har en Movingo biljett "alla sträckor" är biljetten även giltig på SJs InterCity tåg på Ostpendeln: Linköping-Norrköping-Stockholm-Uppsala-Tierp. Ostpendeln stannar inte i Katrineholm.

Du kan blippa Movingo-appbiljetten på bussarna i Sörmlandstrafiken, i VL-trafiken och SL-spärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna samt på bussar i SL-trafiken. Reser du i övriga trafiksystem där Movingo gäller måste du visa upp biljetten för bussföraren eller annan kontrollpersonal.  

Ja, din Movingo gäller precis som tidigare inom UL.

Vi har ingen företagslösning i nuläget.

Tidtabellen för 2023 innebär förändringar på vissa sträckor, medan trafiken är oförändrad på andra. För mer information om trafiken och hur de olika linjerna påverkas klicka dig vidare här.

 

Både SJ Movingokort och SL Access bygger på en äldre teknik och då det inte har gått att hitta en modern kortlösning som fungerar i flera olika biljettsystem behöver vi få fler att ha sin biljett i appen istället. Här kan du läsa mer om när Movingokortet flyttar in i appen.

Med Movingo i appen kan du:

  • Köpa och förnya din biljett snabbt och enkelt
  • Se aktuell trafikinformation för din resa direkt i appen
  • Skanna din biljett på tåget, ombord på bussen och i SLs spärrar
  • Flytta biljetten mellan olika mobila enheter en gång var 24:e timme

För att kunna använda dig av en app-biljett behöver du tillgång till en smartphone. Mälartåg och Movingo app finns att ladda ner via App Store (iOS) eller Google Play (Android). Movingobiljetten går även bra att ha på en surfplatta som har version 11.0 eller senare för iPhone iOS och med version 5.0 eller senare för Android).

Du kan inte längre köpa eller ladda på ditt kort. Sista möjliga resdag för SJ Movingokort och SL spärröppnare på Accesskort är 31 mars 2023. Här kan du läsa mer om när Movingokortet flyttar in i appen.

Från och med den 15 februari erbjuds enbart Movingo som app-biljett. Här kan du läsa mer om när Movingokortet flyttar in i appen.

Movingo erbjuds enbart som app-biljett från och med den 15 februari. För att kunna använda dig av en app-biljett behöver du tillgång till en smartphone eller surfplatta. Movingoappen finns att ladda ner via App Store (för iPhone iOS version 11.0 eller senare), eller via Google Play (för Android 5.0 eller senare).. Här kan du läsa mer om Movingokortet.

För att kunna använda dig av en app-biljett behöver du tillgång till en smartphone eller surfplatta. Movingoappen finns att ladda ner via App Store (för iPhone iOS version 11.0 eller senare), eller via Google Play (för Android 5.0 eller senare).

Du kan välja att betala din biljett med swish eller kontokort.

I de län där lokaltrafiken erbjuder skärgårdstrafik ingår även den i Movingobiljetten.